Pasfoto van Frits van der Schrieck

Amerikareis van Frits van der Schrieck

Amerikaanse pers is dol op Hollandse Frits

Bijzonder reisverhaal spreekt tot de verbeelding

De Amerikareis van Frits van der Schrieck: de Amerikaanse en Canadese kranten publiceerden het in de zomer van 1939 maar wat graag. Het unieke reisverhaal van de lange, knappe 22-jarige Leidse student, die op de bonnefooi zijn thuisland verliet en zomaar eventjes het halve continent doorkruisde. Met de limousine naar Los Angeles, all the way to Portland in een gele taxi of treinhoppen door Canada? De avonturen van hitch-hiker Frits haalden moeiteloos diverse kranten. 

Zo kwam hij op donderdag 17 augustus binnenwaaien bij de Winnipeg Free Press, in a skull-cap (een soort mutsje) and a pair of plus fours, een brede enkelbroek of een drollenvanger zoals ze in Holland zeggen. Het enige wat hij bij zich had, was zijn notitieboek. Frits zei:

Ik ben 22 en ben student aan de Leidse universiteit. Ik ben op 11 juli vertrokken vanuit Rotterdam en nog geen maand later ben ik overal in de Verenigde Staten en West-Canada geweest. Zodra ik mijn Frans opgefrist heb, trek ik oostwaarts om te liften door Quebec. En wat kijk ik uit naar Quebec!

Ik moet de 27e terug zijn in New York om het jaarlijkse congres van de katholieke studenten bij te wonen. Vorig jaar woonde ik hetzelfde congres in Joegoslavië bij. Amerikareis van Frits van der Schrieck

Als de reporter hem vraagt of hij nog gaat liften, antwoordt hij gevat:

Waar dienen duimen anders voor? Amerikareis van Frits van der Schrieck

Amerikareis van Frits van der Schrieck

Amerikareis van Frits

Meer lezen over Frits zijn Amerikareis?

Stap in het voetspoor van Frits en reis met hem mee dwars door de Verenigde Staten en Canada in het jaar 1939, toen hij van Rotterdam all the way to New York reisde met een vrachtschip.

In het spoor van Frits

Dwars door Amerika & Canada Maar dan breekt de oorlog uit…

Deel deze post

Er zijn geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voer een zoekterm in en druk op Enter om te zoeken

Winkelmand